Uitleg


Van Huidige locatie
Naar
 

Uitleg

Lees onze uitleg pagina over hoe je onze website kunt gebruiken.

Er zijn een aantal dingen die je moeten weten om maximaal gebruik te maken van onze site. Er zijn namelijk een aantal leuke features die heel erg handig zijn.

Afstand berekenen

Dat is natuurlijk het eerste wat je wilt weten en doen. Gewoon kijken hoe ver een afstand is tussen twee plaatsen. Wij laten zien: de gemeten afstand hemelsbreed, hoe ver het rijden is met de auto, met de trein, en indien mogelijk ook met de bus. Wat leuk is, is de geschatte tijd om de afstand te overbruggen bij het gebruik van trein en bus.

afstand berekenen

Afbeelding: direct resultaat van de berekening

Download in GeoJSON formaat

Wat is GeoJSON? Wel dat is de standaard om geografische data (lees gegevens) op te slaan. Kijk maar eens op Wiki geojson.org. Er zijn heel toepassingen mogelijk met GeoJSON.

download GeoJSON bestand

Afbeelding: de knop download GeoJSON

Amsterdam Maastricht GeoJSON

Afbeelding: Amsterdam Maastricht in GeoJSON

Huidige locatie

De huidige locatie knop. Als je op deze knop drukt dan vraagt de site eerst toestemming om jouw locatie gegevens te mogen gebruiken. Een erg praktische functie want jouw huidige locatie wordt meteen gebruikt als startpunt van de te berekenen afstand.

huidige locatie

Afbeelding: de knop huidige locatie

Download CSV

Je kunt meerdere afstanden berekenen tussen verschillende plaatsen. Deze worden (tijdelijk) opgeslagen in het geheugen van de webpagina. Het handige is dat je deze gegevens als een CSV bestand kunt downloaden. En deze informatie kun je dan weer delen met je vrienden, familie of collega's. Opmerking, een CSV bestand is een formaat dat door bijvoorbeeld Microsoft Excel automatisch herkend wordt.

download CSV bestand

Afbeelding: de knop download CSV